Steden en Dorpen

De LOFT is heel centraal gelegen. Enorm veel steden en misschien nog wel meer gezellige kleine Franse dorpjes liggen in de directe omgeving.
Lekker genieten van een weekmarkt met verse producten, een ijsje op een bankje in het park of een lekker lange luie Franse lunch. Als God in Frankrijk....
Minerve en Lagrasse nog geen half uurtje rijden zijn beide ‘une des plus beaux villages de France”. Minerve ligt hoog op een rotsige uitloper en is te bereiken via een ‘groene route’ langs indrukwekkende gorges. Lagrasse is een mooi en idyllisch middeleeuws plaatsje gelegen bij de rivier de Orbieu, de rivier die ook bij ons ‘voor ‘de deur ‘ langs stroomt.
Ons stadje Narbonne (10 km) is een heerlijk plekje. Narbonne was de 1e romeinse nederzetting buiten Italië vanwege zijn strategische ligging. Tegenwoordig is Narbonne het kruispunt van diverse mooie steden als Toulouse, Montpellier, Perpignan, Beziers en Carcassonne. De stad Narbonne is een levendige, mooie mediterrane stad gelegen naast het beroemde wijngebied ‘la Clape’, de Minervois en de Corbières.
Beziers iets verder (30 km) ligt hoog boven de rivier de Orb en staat bekend om zijn prachtige kathedraal en de ‘negen sluizen’.
Carcassonne (45 km) is een heerlijk stad om te bezichtigen en de volledige gerestaureerde oude binnenstad, de best bewaarde vesting uit de middeleeuwen in Europa, la Cité, is tevens een bekende bezienswaardigheid. Carcassonne staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van Unesco.
Perpignan (75 km), een Franse stad waarin je het nabijgelegen Spanje, dat niet ver gelegen is, al een beetje proeft. Een stad met gezellige boulevards, platanen en restaurantjes (met tapas).
Iets verder weg maar zeker ook de moeite waard van het bezichtigen zijn Montpellier (80 km) en Toulouse (130 km) . 

Actief

De LOFT ligt op de grens van de Corbières en de Minervois en is omgeven door wijnranken. De omgeving kent prachtige vergezichten over ‘de vignes’ (wijnvelden).
De glooiende heuvels gaan aan weerszijden over in de Montagne Noire en de Pyreneeën met mooie bergmeren, rust en ruimte om te wandelen of te fietsen . (recreatief bij het strand of het Canal du Midi of met flinke toppen en dalen in de bergen).
Het is mogelijk om in de buurt fietsen te huren.
Het Canal du Midi is een 250 km lang kanaal dat sinds 1996 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van Unesco. Prachtig om langs te wandelen, fietsen, picknicken of rondvaart te maken.
Aan zee, waar het ook mogelijk is om prachtig te fietsen, is kite-surfen, catamaranzeilen en jetski’s huren mogelijk.
Wilt u met beide benen op de grond blijven is golfen op een van de vele golfbanen in de buurt iets voor u!
Zoekt u verkoeling bezoek dan een van de grotten bij ons in de buurt, neem een duik in uw eigen zwembad of een van de vele rivieren/ meren om ons heen! Ook is het in Puicheric mogelijk om te kayakken, erg leuk! 

Cultuur

Occitanie is een bijzondere streek in Zuid-Frankrijk, gelegen in het gebied ten zuiden van Nimes tot aan het noorden van Perpignan, tussen het Centraal Massief. De vlakten en hellingen zijn als een amfitheater gericht naar de middellandse zee. Het is een van de grootste wijnbouwgebieden ter wereld met vele verschillen in bodemgesteldheid, microklimaten en veel zon, waardoor het niet voor niets het Californië van Frankrijk genoemd wordt.
In de Aude liggen verschillende burchten van de Katharen, deze burchten zijn onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de streek.
In het voorjaar, najaar en de zomermaanden zijn er verschillende culturele activiteiten zoals bv popconcerten in Carcassonne, le festival de Carcassonne, culturele activiteiten in Narbonne, feria’s in Azille en Beziers, het jaarlijks terugkerende 'le mondial du vent'in Leucate, het wereldkampioenschap kitesurfen
In de wintermaanden kunt u wellicht een truffelmarkt bezoeken, prachtig om eens mee te maken.
Vergeet vooral niet het Canal du Midi, sinds 1996 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO, te bezoeken voor een wandeling, fietstocht of een boottripje.
Liefhebbers van abdijen kunnen hun hart ophalen met als bekendste Abdij de Fontfroide dichtbij Narbonne en Abdij Sante Marie in Lagrasse. 
Ook brocantemarktjes en –stadjes horen een beetje bij de Zuid-Franse cultuur. Pezenas is een superleuk stadje vol met antiek- en brocantewinkeltjes. Verder is er iedere week op de zondag een brocante- of rommelmarktje in de buurt. 

Kids

Voor verschillende uitstapjes met kinderen zitten we hier heerlijk centraal.
Een greep uit verschillende activiteiten:
-Zwemmen in Ribaute of in een van de vele andere riviertjes hier in de buurt
(zelfs in onze eigen dorp), springen van de rotsen heerlijk avontuurlijk.
-Naar het dierenpark, reserve Africaine de Sigean, een afrikaans reservaat in Sigean.
-Kayakken in Puicheric.
-Lac de Cavayere, een prachtig meer dichtbij Carcassonne waar van alles te doen is:
een aangelegd waterpretparkje met opblaasbare grote kussens,
voor de waaghalzen slingeren van boom tot boom in een ‘parc acrobatique’
heerlijk kleine strandjes, waterfietsen en een minigolfbaan.
-Natuurlijk met een emmertje en een schepje naar het strand!
-Voor nog meer waterpret bezoek het waterpretpark in Valras plage
of het iets kleinere espace liberté in Narbonne met een enorme waterglijbaan
waar je naast zwemmen binnen en buiten in grote baden ook nog kunt schaatsen en bowlen. 

Culinair en Wijn

In de naaste omgeving zijn er verschillende leuke restaurantjes waar je gewoon lekker kunt eten. Maar er zijn ook voldoende restaurants op een bijzondere plek (les salins) of met een welverdiende ster in Narbonne, la table de Saint-Crescent. Wij zijn verwend met een ontzettende keur aan heerlijke wijnen in onze regio. Wijnproeven kunt u op zoveel plekken in de regio, legio mogelijkheden! Voor tips kunt u altijd bij ons terecht.
Nog plaats in de auto om wat wijn mee te nemen? Château de Luc heeft prachtige wijnen en als u vermeld dat u bij ons verblijft krijgt u een rondleiding en proeverij ter waarde van €7 aangeboden.
Daarnaast is een bezoek aan de olijfperserij l’Oulibo erg leuk. Oesters proeven kunt u op meerdere plekken bij ons aan de kust.
Zeer bekend zijn de hallen van Narbonne, iedere ochtend geopend met een keur aan verse vis vlees, kazen, groenten, verse kruiden. 

Zee en Strand

Heerlijk wandelen over de kilometerlange zandstranden van Narbonne, zonnen, zwemmen, zandkastelen bouwen of ‘loungen of lunchen’ bij een beachclub.
Als u een wandeling gaat maken bij Peyriac de Mer komt u onderweg langs de zoutmeren waar u grote kans heeft om flamingo’s of pelikanen te spotten.
Op weg naar Narbonne plage komt u langs het prachtige natuur- wijngebied La Clape, iedere keer worden ook wij weer verrast door de prachtige rit langs ruige rotspartijen met uiteindelijk een geweldig vergezicht over de zee. Narbonne plage is een redelijk nieuw dorpje maar Gruissan een klein stukje verderop is een prachtig authentiek vissersdorpje met een leuke haven , restaurantjes en in de zomer voldoende activiteiten. 

Adres

LOFT -Powered by LIEU-
7 route de Raissac
11200 Villedaigne
France

Contact

info@loftbylieu.com    
+33 4 68 90 45 35
Over Ons